Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de los hábitos de navegación. Pulsa en el botón de aceptación si quieres seguir navegando según los términos de nuestra política de cookies

              

 

Guia Protegint la infància per a impulsar els seus drets 

Ja pots consultar la Guia «Protegint la infància per a impulsar els seus drets Participació infantil i adolescent en contextos de protecció infantil».

Aquesta guia, naix de l'interés i la receptivitat detectats per la Direcció General de Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, SOMLLAR i UNICEF Comité Comunitat Valenciana en dos tallers que sobre participació infantil dirigits a professionals del sistema de protecció valencià al febrer de 2020 es van dur a terme. 

 

L'interés manifestat per formar-se en aquest dret de la infància per part de molts i moltes professionals i el que no existiren recursos específics que permeteren posar en marxa estructures i pràctiques permanents de participació infantil en contextos de protecció, va fer que les tres entitats uniren els seus coneixements per a crear un document escrit senzill i pràctic que servira com a introducció i una primera aproximació a un procés que ha de ser construït col·lectivament i en xarxa.

 

Aquesta guia serveix perquè aquelles i aquells professionals interessades/ts a conéixer millor o iniciar processos que faciliten la participació infantil de xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en acolliment residencial puguen conéixer, adquirir seguretat i recursos per a:

  • Incorporar els fonaments conceptuals del dret a la participació infantil al seu enfocament de treball.
  • Posar en marxa pràctiques senzilles que permeten a xiquets, xiquetes i adolescents elevar el seu grau de participació en la presa de decisions de les seues llars, residències i la seua vida quotidiana.
  • Acompanyar eficaçment processos de participació infantil com la creació d'un consell de participació infantil, que generen un canvi positiu de dinàmica general de grups de xiquetes, xiquets i adolescents.
  • El dret a la participació activa s'ha de fomentar i garantir a les persones menors d'edat amb una mesura de protecció en les situacions que els afecten en els diferents contextos en els quals es troben.

CONSULTA LA GUIA

 

 

Formamos parte de

 

 

 

OFERTAS COLECTIVO PROFESIONAL