Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de los hábitos de navegación. Pulsa en el botón de aceptación si quieres seguir navegando según los términos de nuestra política de cookies

              

 

Model Barnahus GVA

El model islandés Barnahus o «Casa dels Xiquets» és un recurs en forma d'espai amigable, i compta amb professionals especialitzats i coordinats, agrupant en un mateix espai tots els agents que intervenen en un cas de violència contra la infància; evitant que el xiquet o la xiqueta haja de reviure la seua experiència a través de múltiples declaracions i proporcionant un entorn amigable i respectuós amb les seues necessitats.

Aquest model és eficaç i eficient, respecta els drets de la infància, així com els drets constitucionals de tutela judicial efectiva i dret de defensa, essencials en la nostra societat.

En la Comunitat ja s'aposta per aquest model tal com es recull en l’Acord del Botànic II, el pacte de govern autonòmic per a la X Legislatura.

Save the children ha elaborat un manual en el qual s'explica en què consisteix aquest model, les seues potencialitats i la manera d'implantar el model en la nostra Comunitat que des de la Direcció General d'Infància i Adolescència creiem que pot resultar d'interés. Es pot consultar el document en la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

===========================
 
El modelo islandés Barnahus o «Casa de los Niños» es un recurso en forma de espacio amigable, y cuenta con profesionales especializados y coordinados, agrupando en un mismo espacio todos los agentes que intervienen en un caso de violencia contra la infancia; evitando que el niño o la niña tenga que revivir su experiencia a través de múltiples declaraciones y proporcionando un entorno amigable y respetuoso con sus necesidades.
Este modelo es eficaz y eficiente, respeta los derechos de la infancia, así como los derechos constitucionales de tutela judicial efectiva y derecho de defensa, esenciales en nuestra sociedad.
En la Comunitat ya se apuesta por este modelo tal como se recoge en l’Acord del Botànic II, el pacto de gobierno autonómico para la X Legislatura.
Save the children ha elaborado un manual en el que se explica en qué consiste este modelo, sus potencialidades y la forma de implantar el modelo en nuestra Comunitat que desde la Direcció General d'Infància i Adolescència creemos que puede resultar de interés. Se puede consultar el documento en la página web de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Políticas Inclusivas.

 

 

Formamos parte de

 

 

 

OFERTAS COLECTIVO PROFESIONAL