Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de los hábitos de navegación. Pulsa en el botón de aceptación si quieres seguir navegando según los términos de nuestra política de cookies

              

 

Comunicat sobre modificació parcial del Decret 27/2023 de tipologies i funcionament de centres, serveis i programes de serveis socials publicada el 29 d'abril

El COEESCV considera que “La modificació parcial del Decret  27/2023 de tipologies i funcionament de centres, serveis i programes  de serveis socials publicada el 29 d'abril és necessària, perquè  aporta seguretat jurídica al sistema i a la ciutadania”.

Nota de premsa 29/04/2024 

El Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV) entén que l'augment dels terminis per a la implementació del Decret 27/2023 és tan necessari  com l'exigència que els llocs d'Educació Social siguen ocupats per persones amb aquesta  titulació i col·legiació, perquè es tracta en tots dos casos de complir la llei (Llei 4/2021, de 16  d´abril, de la Funció Pública Valenciana i la Llei 4/2019, de 22 de febrer, de la Generalitat, de  modificació del capítol II del títol III de la Lei 6/1997, de 4 de desembre, de la Generalitat  Valenciana, de consellls i col·legis professionals de la Comunitat Valenciana) i oferir així un  servei a la ciutadania amb plena seguretat jurídica. 

Mª José Navarro, presidenta del COEESCV, valora de manera positiva la modificació del  Decret 27/2023 perquè “aquesta actualització era un pas necessari per a poder implementar  tot el desenvolupament que exigeix la posada en pràctica del Decret de tipologies, ja que el  temps previst inicialment en les seues disposicions transitòries era a tots ulls insuficient” 

El Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV) entén que l'augment dels terminis per a la implementació del Decret 27/2023 és tan necessari  com l'exigència que els llocs d'Educació Social siguen ocupats per persones amb aquesta  titulació i col·legiació, perquè es tracta en tots dos casos de complir la llei i oferir un servei a  la ciutadania amb plena seguretat jurídica. 

La prolongació dels terminis per a complir amb tot el nou articulat, permet a les  Administracions i entitats del Tercer Sector actualitzar la seua forma de treball i completar les  seues plantilles professionals. Això es produeix al mateix temps que els Equips Tècnics, dels  quals formem part les Educadores i Educadors Socials, continuen mantenint l'atenció a tota  la ciutadania. 

El COEESCV considera que qualsevol llei està feta per a ser aplicada i que els responsables  polítics han d’assegurar la seua execució, dotant dels recursos necessaris a l'Administració  Pública per al seu compliment, amb el desenvolupament i implementació de Reglaments  Sancionadors. El contrari, portaria a una inseguretat jurídica que ni la Inspecció de Serveis  Socials podría resoldre. Així, el departament presidit per Susana Camarero va assumir el  Decret 27/2023 signat per Aitana Mas, però va anunciar alguns canvis dirigits a proporcionar  major seguretat jurídica la seua posada en marxa. 

Els canvis anunciats en aquesta modificació són només els primers, quedant postergats uns  altres de major complexitat que s'esperen siguen negociats i resolts el més prompte possible  i en els quals els i les professionals de l'Educació Social han de ser inclosos.

Més informació:

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

NOTA DE PREMSA ADJUNTA